واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

امضا توافقنامه پایان بحران قطر

رهبران کشورهای حاضر در نشست شورای همکاری خلیج فارس، بیانیه «العُلا» که شامل توافق بر سر پایان بحران قطر است را امضاء کردند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۰ - ۱۶ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 05
کد خبر: ۷۳۰۴۲

به گزارش راهبرد معاصر سران کشورهای عضو سازمان شورای همکاری خلیج فارس (GCC) در نشست امروز (سه شنبه) بیانیه «العُلا» را برای پایان دادن به بحران بیش از سه ساله قطر امضاء کردند.

پس از امضای این بیانیه «شیخ نواف الاحمد الصباح» امیر کویت، به عنوان کشوری که بیشترین تلاش را برای پایان بحران قطر انجام داده، از تمامی کشورهای امضاء کننده این بیانیه و همچنین از «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تقدیر کرد.

 

پس از امضای این بیانیه که هنوز جزئیات کامل آن منتشر نشده، چهل و یکمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس به پایان رسید.

بنابراین با امضای این بیانیه، بحرانی که در ژوئن ۲۰۱۷ میان قطر با کشورهای عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر آغاز شده بود، در ظاهر پایان یافته تلقی می‌شود. «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر شخصا در این نشست حضور یافته بود و شب گذشته نیز تمامی مرزهای آبی، خاکی و هوایی قطر با عربستان بازگشایی شد.

در این میان مشخص نیست که قطر کدام یک از سیزده شرط ابتدایی ریاض و ابوظبی برای از سر گیری روابط را عملی کرده است. آن‌گونه که محافل سیاسی می‌گویند، دولت قطر تنها متعهد شده است که پیگیری قضایی خود از کشورهای محاصره کننده را ملغی کند. بنابراین هیچ کدام از سیزده شرط که شامل کاهش روابط با تهران، تعطیلی شبکه الجزیره، و قطع حمایت از اخوان‌المسلمین و حماس و برچینی پایگاههای نظامی ترکیه بود، ظاهرا عملی نشده است.

فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار