امضا توافقنامه پایان بحران قطر-راهبرد معاصر
دیدار لاریجانی با میقاتی و نبیه بری در بیروت واکنش نمایندگی ایران در سازمان ملل به خبر دیدار ایلان ماسک و سفیر: در این باره نظری نداریم آمریکا پیش‌نویس توافقی را درباره آتش‌بس به لبنان تحویل داد یک انتخاب جنجالی دیگر از ترامپ؛ برادرزاده رئیس جمهور ترور شده وزیر بهداشت آمریکا می‌شود طوفان و سیل دوباره به اسپانیا رسید؛ هزاران نفر از منازل خود تخلیه شدند علی لاریجانی وارد بیروت شد بایدن خطاب به ترامپ: ایران فوری‌ترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا است استقبال آمریکا از سفر گروسی به ایران: با مدیرکل آژانس موافقیم که برای حل اختلافات میان ایران و آژانس زمان اهمیت زیادی دارد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ادعای تحریم شرکت میانجی فروش نفت ایران فیلم| حزب‌الله لبنان با کدام موشک ایرانی به اسرائیل حمله کرد؟ حمله پهپادی حزب الله لبنان به محل اقامت نتانیاهو + جزئیات جهاد اسلامی شهادت شماری از اعضای خود در دمشق را تایید کرد آمریکا ۲۶ فرد و نهاد را به بهانه ارتباط با ایران و انصارالله یمن تحریم کرد تکذیب شایعه ترور لاریجانی در حملات امروز اسرائیل به دمشق لاریجانی در دیدار با بشار اسد: سوریه نقش محوری در منطقه دارد/ تأکید رئیس‌جمهور سوریه بر پایان جنگ غزه

امضا توافقنامه پایان بحران قطر

رهبران کشورهای حاضر در نشست شورای همکاری خلیج فارس، بیانیه «العُلا» که شامل توافق بر سر پایان بحران قطر است را امضاء کردند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۰ - ۱۶ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 05
کد خبر: ۷۳۰۴۲

به گزارش راهبرد معاصر سران کشورهای عضو سازمان شورای همکاری خلیج فارس (GCC) در نشست امروز (سه شنبه) بیانیه «العُلا» را برای پایان دادن به بحران بیش از سه ساله قطر امضاء کردند.

پس از امضای این بیانیه «شیخ نواف الاحمد الصباح» امیر کویت، به عنوان کشوری که بیشترین تلاش را برای پایان بحران قطر انجام داده، از تمامی کشورهای امضاء کننده این بیانیه و همچنین از «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تقدیر کرد.

 

پس از امضای این بیانیه که هنوز جزئیات کامل آن منتشر نشده، چهل و یکمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس به پایان رسید.

بنابراین با امضای این بیانیه، بحرانی که در ژوئن ۲۰۱۷ میان قطر با کشورهای عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر آغاز شده بود، در ظاهر پایان یافته تلقی می‌شود. «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر شخصا در این نشست حضور یافته بود و شب گذشته نیز تمامی مرزهای آبی، خاکی و هوایی قطر با عربستان بازگشایی شد.

در این میان مشخص نیست که قطر کدام یک از سیزده شرط ابتدایی ریاض و ابوظبی برای از سر گیری روابط را عملی کرده است. آن‌گونه که محافل سیاسی می‌گویند، دولت قطر تنها متعهد شده است که پیگیری قضایی خود از کشورهای محاصره کننده را ملغی کند. بنابراین هیچ کدام از سیزده شرط که شامل کاهش روابط با تهران، تعطیلی شبکه الجزیره، و قطع حمایت از اخوان‌المسلمین و حماس و برچینی پایگاههای نظامی ترکیه بود، ظاهرا عملی نشده است.

فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار